Quality of food in the Czech Republic and comparison with foreign country

Thesis title: Kvalita potravin na českém trhu a srovnání se zahraničím
Author: Sedlačíková, Alena
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Plášková, Alena
Opponents: Kořánová, Helena
Thesis language: Česky
Abstract:
Ve své práci se zabývám kvalitou potravin na českém trhu. Posuzuji ji pomocí analýzy kvality játrových paštik, dotazníkového šetření mezi spotřebiteli a šetřením ve vybraných obchodních jednotkách. Dále srovnávám situaci na českém trhu se situací v Nizozemsku. Na základě výsledků pak uvádím doporučení spotřebitelům při nákupu potravin.
Keywords: Kvalita; Potraviny; Zdravotní nezávadnost
Thesis title: Quality of food in the Czech Republic and comparison with foreign country
Author: Sedlačíková, Alena
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Plášková, Alena
Opponents: Kořánová, Helena
Thesis language: Česky
Abstract:
In my final thesis I deal with food quality at the Czech market. I evaluate it by the analysis of the quality of liver pate, questionnaire survey among consumers and survey in selected supermarkets. Furthermore I compare situation at the Czech market with situation at the Dutch market. Based on the results I present the recommendations to consumers when buying food.
Keywords: Food safety; Quality; Food

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 22. 1. 2013
Date of submission: 20. 8. 2013
Date of defense: 18. 9. 2013
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/41049/podrobnosti

Files for download

    Last update: