Marketing plan of Pražská kavárna for 2018

Thesis title: Marketingový plán podniku Pražská kavárna pro rok 2018
Author: Sojková, Lucie
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Kvítková, Zuzana
Opponents: Daňková, Zdeňka
Thesis language: Česky
Abstract:
Diplomová práce se zabývá analýzou současného marketingového plánu existujícího podniku Pražská kavárna a doporučuje marketingovou strategii pro další období. Hlavním cílem je na základě získaných teoretických poznatků a informací z analýzy současného marketingu navrhnout nový marketingový plán podniku Pražská kavárna pro rok 2018. Dílčími cíli je provést situační analýzu kavárny (makro, mikro a vnitřního prostředí), charakterizovat její marketingový mix, určit body pro zlepšení a rozpracovat z nich vyplývající nové cíle a strategie. Práce je rozdělena do pěti kapitol na teoretickou a praktickou část. První část práce se věnuje teorii strategického plánování a specifikám marketingu v pohostinství včetně aktuálních trendů ve stravovacích službách. V druhé části jsou teoretické postupy aplikovány při zhodnocení současné marketingové strategie podniku a navrhování nového marketingového plánu.
Keywords: strategické řízení; marketingový plán; marketingová strategie; pohostinství; stravovací služby; marketing; kavárna
Thesis title: Marketing plan of Pražská kavárna for 2018
Author: Sojková, Lucie
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Kvítková, Zuzana
Opponents: Daňková, Zdeňka
Thesis language: Česky
Abstract:
This diploma thesis deals with the analysis of the current marketing plan of the existing café Pražská kavárna and recommends a marketing strategy for the next period. The main objective of this thesis is to propose a new marketing plan for Pražská kavárna for the following year 2018, based on the gained theoretical knowledge and information gathered from the analyses of current marketing practices. The partial objectives are to make a business situation analysis (macro, micro and internal environment), characterize the company's marketing mix, to identify points for improvement, and to develop the resulting targets and strategies. The thesis is divided into five chapters, into the theoretical and practical parts. The first part deals with the theory of strategic planning and the specifics of marketing in the hospitality industry and includes current food trends. In the second part, the theoretical knowledge is applied in order to evaluate the current marketing strategy of the company and design a new marketing plan.
Keywords: cafe; hospitality; catering services; strategic management; marketing strategy; marketing; business plan

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 20. 9. 2016
Date of submission: 28. 4. 2017
Date of defense: 29. 5. 2017
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/58498/podrobnosti

Files for download

    Last update: