Marketing analysis of Lidová jídelna Těšnov
Thesis title: | Marketingová analýza Lidové jídelny Těšnov |
---|---|
Author: | Svoboda, Lukáš |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Vávra, Oldřich |
Opponents: | Škranc, Oldřich |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem této bakalářské práce je marketingová analýza podniku Lidová jídelna Těšnov a návrh na možnou strategii a propagaci nově zavedeného produktu, kterým je poskytování večeří. K analýze využiji prozkoumání makroprostředí pomocí PEST analýzy a mikroprostředí zásluhou Porterova modelu pěti sil. Dále rozbor marketingového mixu a podnikové SWOT analýzy. Pomocí těchto nástrojů také porovnám stávající strategii provozovny se zkušební strategií pro nově vzniklý produkt večeří, včetně propagace jídelny a její komunikace s veřejností. V průběhu své práce budu též využívat poznatků z dotazníkového šetření a detailních informací od pana provozovatele. Na závěr podám podniku doporučení a návrhy na zlepšení pro stanovení nové strategie začínajícího produktu, včetně jeho komunikace a nabízení veřejnosti. |
Keywords: | Porterův model pěti sil; marketingový mix; mikroprostředí; makroprostředí; SWOT analýza |
Thesis title: | Marketing analysis of Lidová jídelna Těšnov |
---|---|
Author: | Svoboda, Lukáš |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Vávra, Oldřich |
Opponents: | Škranc, Oldřich |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The main goal of this Bachelor´s Thesis is a marketing analysis of Lidová jídelna Těšnov and a proposal for a possible strategy of a new product, which is providing dinners. For the analysis, I will explore the macro environment using PEST analysis and the micro environment thanks to Porter's five forces analysis. Then I will look at the marketing mix and SWOT analysis of this company. Using these tools, I will compare an existing business strategy with a testing strategy of selling a new product (dinners), including promotion and communication with public. I will use also knowledge from questionnaires and detailed information from business owner. In conclusion, I will write some recommendations and suggestions for the new business strategy of selling dinners, including its promotion and communication. |
Keywords: | SWOT analysis; micro environment; macro environment; marketing mix; Porter's five forces analysis |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Marketing |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 31. 8. 2016 |
---|---|
Date of submission: | 19. 5. 2017 |
Date of defense: | 6. 6. 2017 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/58288/podrobnosti |