Marketingová analýza Lidové jídelny Těšnov
Název práce: | Marketingová analýza Lidové jídelny Těšnov |
---|---|
Autor(ka) práce: | Svoboda, Lukáš |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Vávra, Oldřich |
Oponenti práce: | Škranc, Oldřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této bakalářské práce je marketingová analýza podniku Lidová jídelna Těšnov a návrh na možnou strategii a propagaci nově zavedeného produktu, kterým je poskytování večeří. K analýze využiji prozkoumání makroprostředí pomocí PEST analýzy a mikroprostředí zásluhou Porterova modelu pěti sil. Dále rozbor marketingového mixu a podnikové SWOT analýzy. Pomocí těchto nástrojů také porovnám stávající strategii provozovny se zkušební strategií pro nově vzniklý produkt večeří, včetně propagace jídelny a její komunikace s veřejností. V průběhu své práce budu též využívat poznatků z dotazníkového šetření a detailních informací od pana provozovatele. Na závěr podám podniku doporučení a návrhy na zlepšení pro stanovení nové strategie začínajícího produktu, včetně jeho komunikace a nabízení veřejnosti. |
Klíčová slova: | Porterův model pěti sil; marketingový mix; mikroprostředí; makroprostředí; SWOT analýza |
Název práce: | Marketing analysis of Lidová jídelna Těšnov |
---|---|
Autor(ka) práce: | Svoboda, Lukáš |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Vávra, Oldřich |
Oponenti práce: | Škranc, Oldřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The main goal of this Bachelor´s Thesis is a marketing analysis of Lidová jídelna Těšnov and a proposal for a possible strategy of a new product, which is providing dinners. For the analysis, I will explore the macro environment using PEST analysis and the micro environment thanks to Porter's five forces analysis. Then I will look at the marketing mix and SWOT analysis of this company. Using these tools, I will compare an existing business strategy with a testing strategy of selling a new product (dinners), including promotion and communication with public. I will use also knowledge from questionnaires and detailed information from business owner. In conclusion, I will write some recommendations and suggestions for the new business strategy of selling dinners, including its promotion and communication. |
Klíčová slova: | SWOT analysis; micro environment; macro environment; marketing mix; Porter's five forces analysis |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra marketingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 31. 8. 2016 |
---|---|
Datum podání práce: | 19. 5. 2017 |
Datum obhajoby: | 6. 6. 2017 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/58288/podrobnosti |