The analysis of business opportunities in the cafe industry

Thesis title: Analýza možností podnikání v oblasti kavárenského průmyslu
Author: Křížová, Jana
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Votava, Libor
Opponents: Syrovátka, Oldřich
Thesis language: Česky
Abstract:
Tato práce se zabývá podnikatelským plánem pro účely založení kavárny. Teore-tická část se zabývá právnickou formou podnikání a formální stránkou podnikatel-ského plánu. V metodice práce jsou uvedeny způsoby zpracování praktické části práce včetně samostatného podnikatelského plánu, analýz (PEST, SWOT, rizik), které jsou podrobně rozpracovány v praktické části práce. Taktéž je zde obsáhnuta metoda dotazníkového šetření.Praktická část je zaměřena na samotný podnikatelský plán. Kromě základních úda-jů o podniku, popisu jeho prostor a okolí, je zde představen samotný produkt kavár-ny. Následuje finanční plán podniku včetně pesimistické, reálné a optimistické vari-anty. Na základě vypracovaného podnikatelského plánu bylo rozhodnuto, zda danou podnikatelskou příležitost realizovat.
Keywords: kavárenský průmysl; podnikatelský plán; analýza; podnikání
Thesis title: The analysis of business opportunities in the cafe industry
Author: Křížová, Jana
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Votava, Libor
Opponents: Syrovátka, Oldřich
Thesis language: Česky
Abstract:
This thesis is focused on a business plan for the establishment of a café. The theoretical part deals with the legal form of a business and the formal aspect of the business plan. The methodology of the thesis describes ways of processing the practical part of the work, including particular business plan, analyzes (PEST, SWOT, Analysis of risks), which are detailed in the practical part of the thesis. Here is also included a questionnaire survey.The practical part is about the business plan itself. Besides basic details about the business, there is a description of the interior and analysis of the area and competitive businesses. As well here is introduced the product of the café itself. This follows with the financial plan of the company, including a pessimistic, realistic and optimistic variant. On the basis of the business plan, it was decided whether to implement the business opportunity or not.
Keywords: analysis; café industry; business; business plan

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Management
Department: Department of Social Sciences

Information on submission and defense

Date of assignment: 23. 2. 2017
Date of submission: 4. 5. 2018
Date of defense: 24. 5. 2018
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/60981/podrobnosti

Files for download

    Last update: