The analysis of business opportunities in the cafe industry
Thesis title: | Analýza možností podnikání v oblasti kavárenského průmyslu |
---|---|
Author: | Křížová, Jana |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Votava, Libor |
Opponents: | Syrovátka, Oldřich |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato práce se zabývá podnikatelským plánem pro účely založení kavárny. Teore-tická část se zabývá právnickou formou podnikání a formální stránkou podnikatel-ského plánu. V metodice práce jsou uvedeny způsoby zpracování praktické části práce včetně samostatného podnikatelského plánu, analýz (PEST, SWOT, rizik), které jsou podrobně rozpracovány v praktické části práce. Taktéž je zde obsáhnuta metoda dotazníkového šetření.Praktická část je zaměřena na samotný podnikatelský plán. Kromě základních úda-jů o podniku, popisu jeho prostor a okolí, je zde představen samotný produkt kavár-ny. Následuje finanční plán podniku včetně pesimistické, reálné a optimistické vari-anty. Na základě vypracovaného podnikatelského plánu bylo rozhodnuto, zda danou podnikatelskou příležitost realizovat. |
Keywords: | kavárenský průmysl; podnikatelský plán; analýza; podnikání |
Thesis title: | The analysis of business opportunities in the cafe industry |
---|---|
Author: | Křížová, Jana |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Votava, Libor |
Opponents: | Syrovátka, Oldřich |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This thesis is focused on a business plan for the establishment of a café. The theoretical part deals with the legal form of a business and the formal aspect of the business plan. The methodology of the thesis describes ways of processing the practical part of the work, including particular business plan, analyzes (PEST, SWOT, Analysis of risks), which are detailed in the practical part of the thesis. Here is also included a questionnaire survey.The practical part is about the business plan itself. Besides basic details about the business, there is a description of the interior and analysis of the area and competitive businesses. As well here is introduced the product of the café itself. This follows with the financial plan of the company, including a pessimistic, realistic and optimistic variant. On the basis of the business plan, it was decided whether to implement the business opportunity or not. |
Keywords: | analysis; café industry; business; business plan |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Management |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Management |
Department: | Department of Social Sciences |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 23. 2. 2017 |
---|---|
Date of submission: | 4. 5. 2018 |
Date of defense: | 24. 5. 2018 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/60981/podrobnosti |