Analýza možností podnikání v oblasti kavárenského průmyslu
Název práce: | Analýza možností podnikání v oblasti kavárenského průmyslu |
---|---|
Autor(ka) práce: | Křížová, Jana |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Votava, Libor |
Oponenti práce: | Syrovátka, Oldřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato práce se zabývá podnikatelským plánem pro účely založení kavárny. Teore-tická část se zabývá právnickou formou podnikání a formální stránkou podnikatel-ského plánu. V metodice práce jsou uvedeny způsoby zpracování praktické části práce včetně samostatného podnikatelského plánu, analýz (PEST, SWOT, rizik), které jsou podrobně rozpracovány v praktické části práce. Taktéž je zde obsáhnuta metoda dotazníkového šetření.Praktická část je zaměřena na samotný podnikatelský plán. Kromě základních úda-jů o podniku, popisu jeho prostor a okolí, je zde představen samotný produkt kavár-ny. Následuje finanční plán podniku včetně pesimistické, reálné a optimistické vari-anty. Na základě vypracovaného podnikatelského plánu bylo rozhodnuto, zda danou podnikatelskou příležitost realizovat. |
Klíčová slova: | kavárenský průmysl; podnikatelský plán; analýza; podnikání |
Název práce: | The analysis of business opportunities in the cafe industry |
---|---|
Autor(ka) práce: | Křížová, Jana |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Votava, Libor |
Oponenti práce: | Syrovátka, Oldřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This thesis is focused on a business plan for the establishment of a café. The theoretical part deals with the legal form of a business and the formal aspect of the business plan. The methodology of the thesis describes ways of processing the practical part of the work, including particular business plan, analyzes (PEST, SWOT, Analysis of risks), which are detailed in the practical part of the thesis. Here is also included a questionnaire survey.The practical part is about the business plan itself. Besides basic details about the business, there is a description of the interior and analysis of the area and competitive businesses. As well here is introduced the product of the café itself. This follows with the financial plan of the company, including a pessimistic, realistic and optimistic variant. On the basis of the business plan, it was decided whether to implement the business opportunity or not. |
Klíčová slova: | analysis; café industry; business; business plan |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta managementu |
Katedra: | Katedra společenských věd |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 23. 2. 2017 |
---|---|
Datum podání práce: | 4. 5. 2018 |
Datum obhajoby: | 24. 5. 2018 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/60981/podrobnosti |