Design of a sustainable beer tourism product in the Beskydy-Valašsko area
Thesis title: | Návrh udržitelného produktu pivního turismu v oblasti Beskydy-Valašsko |
---|---|
Author: | Smetanová, Gabriela |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Musil, Martin |
Opponents: | Závodný Pospíšil, Jan |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem této práce je vytvoření návrhu produktu pivního turismu v oblasti Beskydy-Valašsko. Teoretická část práce obsahuje základní východiska cestovního ruchu, pivní-ho cestovního ruchu a jeho produktů, produktů cestovního ruchu a jejich tvorby. Prak-tická část práce nejprve vymezuje a charakterizuje oblast Beskydy-Valašsko. Následuje analýza nabídky cestovního ruchu a pivního cestovního ruchu, analýza poptávky a ana-lýza řízení cestovního ruchu. Dále se práce věnuje poznatkům získaných z kvalitativního výzkumu, který byl prováděn formou rozhovorů se zástupci pivovarů. Na základě výsledků výše uvedených analýz a rozhovorů je navržen vhodný produkt pivního turismu pro oblast Beskydy-Valašsko. |
Keywords: | produkt pivního cestovního ruchu; Beskydy-Valašsko; cestovní ruch; produkt pivního turismu; pivní cestovní ruch; pivní turismus |
Thesis title: | Design of a sustainable beer tourism product in the Beskydy-Valašsko area |
---|---|
Author: | Smetanová, Gabriela |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Musil, Martin |
Opponents: | Závodný Pospíšil, Jan |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The goal of this work is to create a draft of beer tourism in the Beskydy-Valašsko area. The theoretical part of the thesis contains basis of tourism, beer tourism and its products, tourism products and their creation. The practical part of the thesis first defines and characterizes the Beskydy-Valašsko area. This is followed by an analysis of tourism and beer tourism offerings, demand analysis and tourism management analysis. Furthermore, the work is devoted to the knowledge gained from qualitative research, which was conducted in the form of interviews with representatives of breweries. Based on the results of the above analyzes and interviews, a suitable product of beer tourism for the Beskydy-Valašsko area is proposed. |
Keywords: | tourism; beer tourism; Beskydy-Valašsko; product of beer tourism |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Management |
Department: | Department of Management |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 20. 3. 2018 |
---|---|
Date of submission: | 28. 6. 2019 |
Date of defense: | 28. 8. 2019 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/65514/podrobnosti |