The importance of restaurant certifications
Thesis title: | Význam certifikace stravovacích zařízení |
---|---|
Author: | Muhr, Daniel |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Bejdáková, Blanka |
Opponents: | Petrů, Zdenka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Diplomová práce řeší význam certifikace stravovacích zařízení pro provozovatele a hosty těchto zařízení. Cílem práce je na základě analýzy certifikací a primárního výzkumu zhodnotit význam certifikace stravovacích zařízení a zodpovědět výzkumné otázky, zda jsou certifikace provozovateli považovány za přínos a zda ovlivňují rozhodovací proces hostů. První kapitola vymezuje základní pojmy související s tématem. Druhá kapitola se zabývá certifikacemi v cestovním ruchu z obecného hlediska. Třetí kapitola analyzuje vybrané certifikace, jmenovitě Cyklisté vítáni, Czech Specials, Český systém kvality služeb, Michelinský průvodce, Maurerův výběr: Grand Restaurant a Zlatý lev. Čtvrtá kapitola na základě výstupu primárního výzkumu zhodnocuje význam certifikace stravovacích zařízení a zodpovídá výzkumné otázky. |
Keywords: | cestovní ruch; kvalita; certifikace; gastronomie; stravovací zařízení |
Thesis title: | The importance of restaurant certifications |
---|---|
Author: | Muhr, Daniel |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Bejdáková, Blanka |
Opponents: | Petrů, Zdenka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Master's thesis focuses on the importance of restaurant quality certifications in the Czech Republic. The aim of the thesis is to assess the importance of restaurant certifications for both restaurant operators and customers based on analysis of quality certifications and primary research. The first chapter deals with the description of basic terms related to the topic. The second chapter covers certification in tourism in general terms. The third chapter is devoted to the analysis of selected certifications, namely Cyclists Welcome, Czech Service Quality System, Czech Specials, Golden Lion, Maurer's Choice: Grand Restaurant, and Michelin Guide. The fourth chapter presents results obtained by primary research on the basis of which the importance of restaurant certifications is evaluated. |
Keywords: | quality; gastronomy; restaurants; certification; tourism |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 26. 9. 2019 |
---|---|
Date of submission: | 24. 4. 2020 |
Date of defense: | 28. 5. 2020 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/70825/podrobnosti |