Vietnamese gastronomy in Prague
Thesis title: | Vietnamská gastronomie v Praze |
---|---|
Author: | Dangová, Thu Hang |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Vaníček, Jiří |
Opponents: | Bejdáková, Blanka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem této bakalářské práce je představit vietnamskou gastronomii v Praze se zaměřením na vietnamské kavárny, jmenovitě kavárny Anthill a Cafefin. Bakalářská páce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Byly zde použity metody syntézy, pozorování, deskripce, indukce a dedukce. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy cestovního ruchu, je obecně představen Vietnam, jeho kultura a zvyklosti. Dále je popsán příchod vietnamských příslušníků do Čech, jsou přiblížena specifika vietnamské kuchyně a vietnamských kaváren. V praktické části nalezneme vlastní výzkum, který se provedl pomocí dotazníkového šetření a rozhovorů s provozovateli vybraných kaváren. Na závěr je vypracovaný návrh pro zvýšení atraktivity kaváren na základě provedeného výzkumu. |
Keywords: | Vietnam; kavárna; cestovní ruch |
Thesis title: | Vietnamese gastronomy in Prague |
---|---|
Author: | Dangová, Thu Hang |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Vaníček, Jiří |
Opponents: | Bejdáková, Blanka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The purpose of this bachelor thesis is to introduce vietnamese gastronomy in Prague with focus on Vietnamese café’s – specifically café Anthill and Cafefin. This thesis is divided into theoretical and practical parts. The methods used, while writing the bachelor thesis were synthesis, observation, description, induction and deduction. The theoretical part of the thesis is dedicated to defining basic terminology of tourism, description of Vietnam, it’s culture, gastronomy and first Vietnamese residents in Czech Republic. The following parts are about specifics of Vietnamese gastronomy and café’s. The practical part consists of research, which was conducted via survey and interviews. To conclude, the thesis suggests recommendation to the businesses to increase the attractivity. |
Keywords: | tourism; gastronomy; Vietnam |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 9. 10. 2018 |
---|---|
Date of submission: | 24. 4. 2020 |
Date of defense: | 1. 6. 2020 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/67249/podrobnosti |