The Business Plan Founding of Café and Analysis of the Real Object
Thesis title: | Podnikatelský plán založení kavárny a analýza reálného objektu |
---|---|
Author: | Krejsová, Tereza |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Dvořák, Antonín |
Opponents: | Petrů, Zdenka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato diplomová práce se zabývá tvorbou podnikatelského plánu, jehož cílem je zhodnocenísoučasného fungování kavárny Lark café Brno. Práce je rozdělena na dvě části: teoretickou apraktickou. V první jsou definovány pojmy, které souvisejí s daným tématem, následujecharakteristika stravovacích služeb, jejich členění a také jsou uvedeny podmínky proprovozování gastronomických zařízení. Dále se práce věnuje problematice tvorbypodnikatelského plánu. Tyto teoretické poznatky jsou využity v praktické části, kde jepředstaven zkoumaný objekt a vypracován podnikatelský plán, který zahrnuje analýzupodniku a jeho okolí, marketingovou strategii a finanční plán. Podle zjištěných poznatků jenavrhnuto doporučení pro další podnikání. |
Keywords: | podnikání; pohostinství; stravování; podnikatelský plán; finanční plán; SWOT analýza; káva; kavárna; Lark café Brno; služby |
Thesis title: | The Business Plan Founding of Café and Analysis of the Real Object |
---|---|
Author: | Krejsová, Tereza |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Dvořák, Antonín |
Opponents: | Petrů, Zdenka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This diploma thesis is based on the creation of a business plan, the aim of this thesis is toevaluate the current functioning of the Lark café Brno. This thesis is divided into two parts,theoretical and practical. The theoretical part defines the terms that are related to the topic ofthis thesis. The terms are focused to catering services, their divisions are characterized thereand the conditions for the operation of gastronomic facilities are also given there. This thesisalso deals with the issue of creation a business plan. These theoretical findings are practicalyused in the practical part this thesis, where the research object is introduced and a businessplan is developed, which includes an analysis of the enterprise and its surroundings,marketing strategy and financial plan. According to the findings, a recommendation forfurther business is proposed. |
Keywords: | café; entertainment; services; hospitality; catering; business plan; financial plan; SWOT analysis; coffee; Lark café Brno |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 23. 9. 2019 |
---|---|
Date of submission: | 26. 6. 2020 |
Date of defense: | 10. 9. 2020 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/70695/podrobnosti |