Restaurační minipivovary a rodinné pivovary v podmínkách České republiky

Název práce: Restaurační minipivovary a rodinné pivovary v podmínkách České republiky
Autor(ka) práce: Pojmanová, Kateřina
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Vojík, Vladimír
Oponenti práce: Nožička, Břetislav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
První část práce je věnovaná malým a středním podnikům, jsou zde obsaženy jejich definice, charakteristiky, vývoj, výhody a nevýhody spojenectví či možnosti poskytnutí různých druhů podpor pro malé a střední podniky. Další část práce se již zaměřuje na restaurační minipivovary a rodinné pivovary v ČR. Je zde zmíněna nejen historie piva a historie minipivovarů, ale i technologie výroby piva, rozdělení pivovarů dle velikosti či trendy v tomto rozvíjejícím se oboru. Dále je zde kapitola věnovaná ekonomické stránce v konkrétním restauračním minipivovaru, kde je provedena SWOT analýza, rozebrány jednotlivé nákladové položky týkající se výroby piva, přiblížena metoda stanovení ceny v tomto podniku a poslední část upozorňuje na spotřební daň z piva. Závěr práce je věnován vyhodnocení dotazníkového šetření, které bylo zaměřené na různé aspekty související s tímto tradičním oborem.
Klíčová slova: cenová strategie; SWOT analýza; pivovary; pivo; malé a střední podniky

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 17. 12. 2006
Datum podání práce: -
Datum obhajoby: 24. 1. 2007
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/4266/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: