Analýza vybraných restauračních zařízení z pohledu zdravé výživy
Název práce: | Analýza vybraných restauračních zařízení z pohledu zdravé výživy |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kremzerová, Daniela |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Indrová, Jarmila |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem práce je analyzovat nabídku a poptávku zdravé výživy ve veřejném stravování dvou českých měst, Prahy a Ostravy. V práci jsou vymezena základní východiska týkající se stravovacích služeb a zdravé výživy jako součásti životního stylu. Je představena tradiční česká gastronomie a její vývoj. Diplomová práce dále poukazuje na stravovací návyky české populace a časté chyby ve stravování z hlediska zdravé výživy. Vlastní výzkum se věnuje analýze nabídky vybraných restauračních zařízení. Součástí je rozhovor s výživovým poradcem a dotazníkové šetření, které se zaměřuje na poptávku zdravé výživy ve veřejném stravování. Závěr práce je věnován konečnému shrnutí zjištěných dat a návrhům na možná zlepšení. |
Klíčová slova: | restaurační zařízení; zdravá výživa; stravovací služby; gastronomie |
Název práce: | Analysis of selected restaurants from nutrition point of view |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kremzerová, Daniela |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Indrová, Jarmila |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of the thesis is to analyze supply and demand for healthy food in restaurants of two Czech cities, Praha and Ostrava. In the thesis there are defined basic terms related to food establishment and healthy food as a part of healthy lifestyle. There is introduced Czech gastronomy and its history. Diploma thesis also refers to typical Czech habits and frequent eating mistakes from healthy nutrition point of view. The research is focused on analysis of selected Czech restaurants' offer. There is included an interview with nutritional consultant and a survey, which is concentrated on demand for healthy food in Czech restaurants. Last chapter is devoted to final overview of the issue as well as to the suggestions for improvements. |
Klíčová slova: | restaurants; healthy food; gastronomy; food establishment |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 26. 9. 2012 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2014 |
Datum obhajoby: | 6. 6. 2014 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/38927/podrobnosti |