Analýza vybraných restauračních zařízení z pohledu zdravé výživy

Název práce: Analýza vybraných restauračních zařízení z pohledu zdravé výživy
Autor(ka) práce: Kremzerová, Daniela
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Indrová, Jarmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem práce je analyzovat nabídku a poptávku zdravé výživy ve veřejném stravování dvou českých měst, Prahy a Ostravy. V práci jsou vymezena základní východiska týkající se stravovacích služeb a zdravé výživy jako součásti životního stylu. Je představena tradiční česká gastronomie a její vývoj. Diplomová práce dále poukazuje na stravovací návyky české populace a časté chyby ve stravování z hlediska zdravé výživy. Vlastní výzkum se věnuje analýze nabídky vybraných restauračních zařízení. Součástí je rozhovor s výživovým poradcem a dotazníkové šetření, které se zaměřuje na poptávku zdravé výživy ve veřejném stravování. Závěr práce je věnován konečnému shrnutí zjištěných dat a návrhům na možná zlepšení.
Klíčová slova: restaurační zařízení; zdravá výživa; stravovací služby; gastronomie
Název práce: Analysis of selected restaurants from nutrition point of view
Autor(ka) práce: Kremzerová, Daniela
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Indrová, Jarmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the thesis is to analyze supply and demand for healthy food in restaurants of two Czech cities, Praha and Ostrava. In the thesis there are defined basic terms related to food establishment and healthy food as a part of healthy lifestyle. There is introduced Czech gastronomy and its history. Diploma thesis also refers to typical Czech habits and frequent eating mistakes from healthy nutrition point of view. The research is focused on analysis of selected Czech restaurants' offer. There is included an interview with nutritional consultant and a survey, which is concentrated on demand for healthy food in Czech restaurants. Last chapter is devoted to final overview of the issue as well as to the suggestions for improvements.
Klíčová slova: restaurants; healthy food; gastronomy; food establishment

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 9. 2012
Datum podání práce: 15. 5. 2014
Datum obhajoby: 6. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/38927/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: