Cestování za gastronomií
Název práce: | Cestování za gastronomií |
---|---|
Autor(ka) práce: | Mokrišová, Kristýna |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Petrů, Zdenka |
Oponenti práce: | Voříšková, Barbora |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tématem bakalářské práce je gastronomický cestovní ruch, jenž je stále populárnější v moderních trendech cestovního ruchu. Práce si vytyčuje za cíl vymezit základní terminologii předmětné oblasti - především definovat pojmy stravování, stravovací služby a gastronomie; popsat gastronomii jako součást kultury národa a současně jako prvek globalizace; analyzovat cestování za gastronomií a zmapovat atraktivity v oblasti gastronomie; v neposlední řadě představit specifické typy cest za poznáním gastronomie a zdůraznit přednosti kuchyně jednotlivých destinací. V práci se blíže budeme věnovat třem vybraným destinacím, které budou rozpracovány do modelových nabídek. Součástí cíle práce je vytvoření rozhodovacích modelů a návrh systému pro podporu rozhodování, umožňující gastronomicky orientované cestovní kanceláři učinit relevantní nabídku klientovi. |
Klíčová slova: | klient cestovní kanceláře; rozhodovací model; gastronomie; stravovací služby; stravování; gastronomický cestovní ruch; zájezd |
Název práce: | Culinary tours |
---|---|
Autor(ka) práce: | Mokrišová, Kristýna |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Petrů, Zdenka |
Oponenti práce: | Voříšková, Barbora |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The theme of the bachelor thesis is gastronomy tourism, which is becoming increasingly popular in modern trends of tourism. The thesis aims to define the basic terminology of the subject area - to define the terms of food, food and beverage service and gastronomy; to describe the gastronomy as a part of the national culture and at the same time as an element of globalization; to analyze culinary tours and to map the attractiveness of the area of gastronomy; last but not least, to introduce specific types of journeys of discovery of gastronomy and to emphasize the advantages of cuisines in each destination. In the paper, we will focus on three selected destinations, which will be elaborated in three model offers. Part of the goals of this work is to create a decision-making models and a proposal for decision support system, allowing gastronomically oriented travel agency to make relevant offers to the client. |
Klíčová slova: | gastronomy; tour; client of travel agency; decision-making model; food and beverage services; food; gastronomy tourism |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 1. 10. 2013 |
---|---|
Datum podání práce: | 5. 5. 2014 |
Datum obhajoby: | 12. 6. 2014 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/44302/podrobnosti |