Kvalita gastronomických služeb v Praze

Název práce: Kvalita gastronomických služeb v Praze
Autor(ka) práce: Sojková, Lucie
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Bakos, Tomáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce pojednává o kvalitě gastronomických služeb a ukazuje její význam na příkladu gastronomických služeb poskytovaných v Praze. Cílem práce je zhodnotit význam kvality v oblasti gastronomie. V první kapitole jsou definovány základní pojmy týkající se gastronomie a kvality. Druhá kapitola se zabývá legislativní úpravou pro oblast gastronomických služeb. Jsou zde popsány celosvětově uznávané standardy kvality a legislativně stanovené požadavky na kvalitu v České republice. Další část práce stručně představuje hlavní gastronomické průvodce. Poslední kapitola teoretické části je zaměřena na síť stravovacích zařízení v Praze včetně možností její kontroly. Kapitola obsahuje aktuální výsledky kontrol kompetentních orgánů. Klíčovou částí práce je realizovaný primární výzkum mezi návštěvníky pražských gastronomických zařízení. Z výzkumu vyplývá vnímání hlavních aspektů kvality pražské gastronomie, odhalení konkrétních nedostatků a následné navržení opatření za účelem zlepšení kvality poskytovaných služeb v gastronomických zařízeních v Praze.
Klíčová slova: kontrola; Praha; gastronomie; kvalita; stravovací zařízení
Název práce: Quality of food and beverage services in Prague
Autor(ka) práce: Sojková, Lucie
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Bakos, Tomáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis deals with the quality of food and beverage services and demonstrates its importance using the example of food and beverage services provided in Prague. The aim of the thesis is to assess the importance of quality in the field of gastronomy. The first chapter characterises the main terms related to gastronomy and quality. The second chapter deals with the legislation for this field. Worldwide recognised standards and also the Czech legislation are depicted there. The next part of the thesis briefly introduces the main gastronomy guide books. The last chapter of the theoretical part focuses on the network of the food and beverage facilities in Prague including the possibilities of their monitoring and inspection. The chapter contains update results of the monitoring of the appropriate authorities. The key part of the thesis is a primary research which was conducted among the visitors of food and beverage facilities in Prague. The result of the research is the assessment of the main aspects of quality of Prague gastronomy, revelation of particular detects and a subsequent proposal of measures to improve the quality of Czech gastronomy in Prague.
Klíčová slova: gastronomy; Prague; monitoring; food and beverage facilities; quality

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 7. 2013
Datum podání práce: 5. 5. 2014
Datum obhajoby: 10. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/43563/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: