Kvalita gastronomických služeb v Praze
Název práce: | Kvalita gastronomických služeb v Praze |
---|---|
Autor(ka) práce: | Sojková, Lucie |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Bakos, Tomáš |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Bakalářská práce pojednává o kvalitě gastronomických služeb a ukazuje její význam na příkladu gastronomických služeb poskytovaných v Praze. Cílem práce je zhodnotit význam kvality v oblasti gastronomie. V první kapitole jsou definovány základní pojmy týkající se gastronomie a kvality. Druhá kapitola se zabývá legislativní úpravou pro oblast gastronomických služeb. Jsou zde popsány celosvětově uznávané standardy kvality a legislativně stanovené požadavky na kvalitu v České republice. Další část práce stručně představuje hlavní gastronomické průvodce. Poslední kapitola teoretické části je zaměřena na síť stravovacích zařízení v Praze včetně možností její kontroly. Kapitola obsahuje aktuální výsledky kontrol kompetentních orgánů. Klíčovou částí práce je realizovaný primární výzkum mezi návštěvníky pražských gastronomických zařízení. Z výzkumu vyplývá vnímání hlavních aspektů kvality pražské gastronomie, odhalení konkrétních nedostatků a následné navržení opatření za účelem zlepšení kvality poskytovaných služeb v gastronomických zařízeních v Praze. |
Klíčová slova: | kontrola; Praha; gastronomie; kvalita; stravovací zařízení |
Název práce: | Quality of food and beverage services in Prague |
---|---|
Autor(ka) práce: | Sojková, Lucie |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Bakos, Tomáš |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The bachelor thesis deals with the quality of food and beverage services and demonstrates its importance using the example of food and beverage services provided in Prague. The aim of the thesis is to assess the importance of quality in the field of gastronomy. The first chapter characterises the main terms related to gastronomy and quality. The second chapter deals with the legislation for this field. Worldwide recognised standards and also the Czech legislation are depicted there. The next part of the thesis briefly introduces the main gastronomy guide books. The last chapter of the theoretical part focuses on the network of the food and beverage facilities in Prague including the possibilities of their monitoring and inspection. The chapter contains update results of the monitoring of the appropriate authorities. The key part of the thesis is a primary research which was conducted among the visitors of food and beverage facilities in Prague. The result of the research is the assessment of the main aspects of quality of Prague gastronomy, revelation of particular detects and a subsequent proposal of measures to improve the quality of Czech gastronomy in Prague. |
Klíčová slova: | gastronomy; Prague; monitoring; food and beverage facilities; quality |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 1. 7. 2013 |
---|---|
Datum podání práce: | 5. 5. 2014 |
Datum obhajoby: | 10. 6. 2014 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/43563/podrobnosti |