Aplikace metody QFD ve vybrané organizaci
Název práce: | Aplikace metody QFD ve vybrané organizaci |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vondráková, Radka |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Plášková, Alena |
Oponenti práce: | Kořánová, Helena |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této diplomové práce je návrh zlepšení procesu poskytování vybrané služby, konkrétně výdeje jídel v menze AV Gastro nacházející se v areálu Vysoké školy ekonomické v Praze Žižkovu, pro zákazníky pomocí aplikace metody Quality Function Deployment (zkráceně QFD), která převádí požadavky zákazníků na měřitelné ukazatele a umožní nastavit jejich zlepšené hodnoty. K získání požadavků zákazníků menzy byla využita technika dotazování s využitím dotazníků v písemné a elektronické formě. Jedním z kroků metody je technické hodnocení znaků kvality, u kterého se využila metoda mystery shopping. Grafickým výstupem metody je soustava matic tzv. dům kvality. Na základě výstupů metody QFD byla navržena různá opatření vč. nástinu nákladů s nimi spojenými. |
Klíčová slova: | metoda QFD ; proces výdeje pokrmů ; požadavky zákazníků |
Název práce: | The application of the QFD method in the selected organization |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vondráková, Radka |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Plášková, Alena |
Oponenti práce: | Kořánová, Helena |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this Master's Thesis is to propose improvement of the process of providing selected service, specifically serving food in the AV Gastro canteen located in the University of Economics, Prague Žižkov, for customers using the method Quality Function Deployment (QFD abbreviated), converts customer requirements into measurable indicators and set improved values. The interviewing technique based on use of questionnaires in written and electronic form was used to disclose customer requirements. One step of this method is the technical competitive assessment of functional requirements, the mystery shopping method was used for this. The graphical output of this method is the set of matrices called the house of quality. Various measures including the outline of associated costs were proposed based on outputs of QFD. |
Klíčová slova: | QFD method ; process of serving food ; customer requirements |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra managementu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 9. 10. 2013 |
---|---|
Datum podání práce: | 9. 4. 2014 |
Datum obhajoby: | 11. 6. 2014 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/44676/podrobnosti |