In-store komunikace
Název práce: | In-store komunikace |
---|---|
Autor(ka) práce: | Stoklasová, Karolina |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Filipová, Alena |
Oponenti práce: | Zeman, Jiří |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem mé bakalářské práce je zhodnotit výhody a nevýhody in-store komunikace a identifikovat možnosti zvýšení její efektivity, s detailnějším zaměřením na ochutnávky jako jeden z nástrojů této komunikace. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Úvodní kapitola teoretické části je náhled do oboru komunikace v místě prodeje. Druhá část se pak zabývá pouze podlinkovou komunikací, do které právě in-store komunikace spadá. Třetí část je pak brána z pohledu zákazníka. Podrobněji se zde pojednává o smyslovém marketingu a neuromarketingu, který se právě zabývá tím, co zákazníka ovlivňuje v místě prodeje. Tato práce je v praktické části doplněna o vlastní marketingový výzkum, který je zaměřen na ochutnávky v místě prodeje a na to jak je zákazník vnímá. |
Klíčová slova: | místo prodeje; neuromarketing; ochutnávky; POP materiály |
Název práce: | In-store communication |
---|---|
Autor(ka) práce: | Stoklasová, Karolina |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Filipová, Alena |
Oponenti práce: | Zeman, Jiří |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The purpose of this thesis is to evaluate advantages and disadvantages in -store communication and identify increase in efficiency, with a detailed focus on tastings in hypermarkets. This thesis is composed of both a theoretical and a practical part. Introductory chapter of theoretical part is a look at field in-store communication. Second part concentrates on below the line communication, where in-store communication falls into. The third part is described from the customer's perspective. Here is in detail deals with the sensorial marketing and neuromarketing, which deals with what influences customer at the point of sale. The practical part explores my own marketing research, which focuses on the tastings at the point of sale and on how the customer perceives them. |
Klíčová slova: | neuromarketing; tastings; POP materials; point of sale |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 6. 5. 2013 |
---|---|
Datum podání práce: | 1. 6. 2014 |
Datum obhajoby: | 24. 6. 2014 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/42989/podrobnosti |