Potenciál franchisingu ve vinařství v České republice
Název práce: | Potenciál franchisingu ve vinařství v České republice |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kodetová, Anna |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Valentová, Jana |
Oponenti práce: | Dragula, Ladislav |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Bakalářská práce pojednává o franchisingu zaměřeném na vinařství. Cílem této práce je zhodnotit potenciál franchisingu ve vinařství v České republice. První část charakterizuje nejdůležitější aspekty franchisingu. V dalších kapitolách dochází k přiblížení situace franchisingu ve vinařství a pivovarnictví a jejich následnému porovnání. Poté je představen franchisový koncept společnosti Víno Hruška s.r.o. Na tomto příkladu je ukázána možnost využití franchisingu ve vinařství. V závěrečné kapitole je vyhodnoceno dotazníkové šetření, které zjišťovalo názory respondentů na potenciál franchisingu ve vinařství a jejich případnou ochotu zapojit se do takového konceptu. |
Klíčová slova: | pivovarnictví; vinařství; franchising; franchisor; Víno Hruška s.r.o.; koncept; franchisant |
Název práce: | Potential of franchising in the Czech Republic’s wine industry |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kodetová, Anna |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Valentová, Jana |
Oponenti práce: | Dragula, Ladislav |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This Bachelor thesis explores franchising. Specifically, in the wine industry. The aim is to evaluate the potential of wine industry franchising in the Czech Republic. The first part characterises the main aspects of franchising. The subsequent chapters introduce the situation of franchising in the wine and brewing industry as well as compare them. Then the franchise concept of the company Víno Hruška s.r.o is presented. This example shows the possibility of the use of franchising in the wine industry. The last chapter is dedicated to the results of a questionnaire inquiry which was devoted to the opinions of respondents on the potential of franchising in the wine industry and their willingness to engage in such a concept. |
Klíčová slova: | franchisee; franchisor; Víno Hruška s.r.o.; franchising; concept; brewing industry; wine industry |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 30. 6. 2014 |
---|---|
Datum podání práce: | 8. 5. 2015 |
Datum obhajoby: | 18. 6. 2015 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/48538/podrobnosti |