Podnikání v gastronomii formou franchisingu
Název práce: | Podnikání v gastronomii formou franchisingu |
---|---|
Autor(ka) práce: | Šimáčková, Markéta |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Hartman, Ladislav |
Oponenti práce: | Mejdrech, Vlastimil |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce se zabývá volbou formy podnikání v gastronomii. Cílem této práce je usnadnění rozhodování při volbě vhodné formy podnikání při otevření restaurace. V teoretické části je popsána problematika franchisingu a následně rozepsán postup při otevření franchisové restaurace. V praktické části je toto téma uvedeno do praxe. Je zde ukázán postup otevření franchisové pobočky řetězce Taco Bell v Praze. Druhá polovina praktické části je tvořena příkladem otevření mexické restaurace vlastní značky. Součástí praktické části je vždy stručný nástin příjmů a výdajů dané restaurace. V závěru bakalářské práce jsou stručně popsány a porovnány obě možnosti podnikání v gastronomii a následně je vybrána vhodnější forma pro otevření restaurace. |
Klíčová slova: | Gastronomie; Podnikání; Franchising; Restaurace |
Název práce: | Franchising as a form of entrepreneurship in gastronomy |
---|---|
Autor(ka) práce: | Šimáčková, Markéta |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Hartman, Ladislav |
Oponenti práce: | Mejdrech, Vlastimil |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This Bachelors Thesis deals with the choice of form of entrepreneurship in gastronomy. The aim of this Thesis is to facilitate the decision making process when choosing the form of business for the restaurant opening. The theoretical part describes the issue of franchising and subsequently the description of the procedure for opening a franchise restaurant. This topic is put into practice in the practical part of this Bachelors Thesis. Here is shown the procedure of opening Taco Bell franchise branch in Prague. The second half of the practical part consists of an example of opening an own brand Mexican restaurant. In the end we can find brief outline of revenues and expenditures of the restaurant. Conclusion of this Bachelors Thesis is consisted of brief description and comparation of both options of opening business in gastronomy and subsequently is selected the more suitable form for opening a restaurant. |
Klíčová slova: | Entrepreneurship; Gastronomy; Franchising; Restaurant |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 26. 10. 2015 |
---|---|
Datum podání práce: | 4. 5. 2016 |
Datum obhajoby: | 16. 6. 2016 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/54977/podrobnosti |