Španělská gastronomie v cestovním ruchu

Název práce: Španělská gastronomie v cestovním ruchu
Autor(ka) práce: Frauenterková, Iveta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kalábová, Markéta
Oponenti práce: Valentová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem práce je charakteristika Španělska jako specifické destinace cestovního ruchu v souvislosti s kulturně gastronomickým bohatstvím, charakterizovat regionální gastronomii v jednotlivých autonomních oblastech a dále analyzovat současnou situaci nabídky španělské gastronomie v Praze. V teoretické části je definován cestovní ruch a gastronomie obecně, charakterizováno Španělsko i jeho ekonomická situace a přínos cestovního ruchu do ekonomiky. Praktická část se zaměřuje na španělské regiony a jejich gastronomii, tradiční festivaly a svátky spojené s gastronomií. Závěrem je celkově zhodnocena úroveň španělské gastronomie v Praze za pomoci metody mystery shoppingu a porovnána autentičnost nabízených pokrmů díky praktickým znalostem autorky.
Klíčová slova: Španělská restaurace; Španělsko; Gastronomie; Gastronomický cestovní ruch; Španělská gastronomie; Mystery shopping
Název práce: Spanish Gastronomy in Tourism
Autor(ka) práce: Frauenterková, Iveta
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kalábová, Markéta
Oponenti práce: Valentová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the thesis is to characterize Spain as a specific destination of tourism industry in relation with gastronomic wealth, to describe a gastronomy in each autonomous region of Spain and to analyse current situation of offer of the spanish gastronomy in Prague. The theoretical part defines the terms tourism and gastronomy, characterizes Spain, its economic situation and contribution of tourism industry to economy of the country. The practical part focuses on spanish regions, their traditional gastronomy and on holidays and festivals connected with gastronomy. In conclusion, the thesis provides an evaluation of level of the spanish gastronomy in Prague. The method used for the analysis was mystery shopping and the authenticity of spanish dishes served in restaurants in Prague was evaluated by practical knowledge of the author.
Klíčová slova: Gastronomy; Spanish gastronomy; Spain; Gastronomy tourism; Spanish restaurant; Mystery shopping

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 2. 2016
Datum podání práce: 28. 4. 2017
Datum obhajoby: 1. 6. 2017
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/56267/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: