Ekonomické aspekty rozvoje gastronomie jako součásti lokální a regionální kultury. Pivovary na Šumavě a v Pošumaví
Název práce: | Ekonomické aspekty rozvoje gastronomie jako součásti lokální a regionální kultury. Pivovary na Šumavě a v Pošumaví |
---|---|
Autor(ka) práce: | Pilař, Jakub |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Malcová, Zuzana |
Oponenti práce: | Lindner, Milan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato práce se věnuje tématu vlivu lokálních pivovarů na regionální rozvoj v kontextu gastronomického a kulturního turismu. Jako sledovaný region jsem si vybral jižní část Šumavy a Pošumaví. V teoretické části se věnuji historii pivovarnictví v Čechách a ve vybraném regionu. Dále se věnuji vlivu pivního turismu na regionální rozvoj. V praktické části jsem vedl rozhovor se zástupci vybraných pivovarů o situaci pivovarnictví v regionu. Dále jsem sestavil srovnávací tabulky a SWOT analýzu. |
Klíčová slova: | Pivní turismus; regionální kultura; cestovní ruch; pivovarnictví |
Název práce: | Economic aspects of the development of gastronomy as part of local and regional culture. Breweries in Bohemian Forest and Bohemian Forest region |
---|---|
Autor(ka) práce: | Pilař, Jakub |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Malcová, Zuzana |
Oponenti práce: | Lindner, Milan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This thesis focuses on the influence of local breweries on regional development in the context of gastronomic and cultural tourism. I chose the southern part of Bohemian Forest and Bohemian Forest region as the region I watched. In the theoretical part I devote the history of brewing in Bohemia and the selected region. In addition, I devote myself to the influence of beer tourism on regional development. In practical Part I conducted an interview with representatives of selected breweries about the situation of brewing in the region. I have also compiled correlation tables and SWOT analysis. |
Klíčová slova: | regional culture; tourism; brewing; Beer turism |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Arts Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra Arts managementu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 19. 2. 2018 |
---|---|
Datum podání práce: | 13. 5. 2018 |
Datum obhajoby: | 12. 6. 2018 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/64898/podrobnosti |