Analýza managementu vybraného ubytovacího a stravovacího zařízení Hotel a Café Merkur
Název práce: | Analýza managementu vybraného ubytovacího a stravovacího zařízení Hotel a Café Merkur |
---|---|
Autor(ka) práce: | Šefara, Ivan |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Smrčka, Luboš |
Oponenti práce: | Schönfeld, Jaroslav |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce se zabývá analýzou managementu ubytovacího a stravovacího zařízení Hotel a Café Merkur. Hlavním cílem je zhodnotit stávající situaci hotelu a Café Merkur, pomocí vybraných analýz. Následně zhodnotit současný stav, zjistit nedostatky a navrhnout doporučení na zlepšení procesů. Teoretická část práce zkoumá vývoj hotelnictví od středověku až do současnosti, popisuje různé druhy organizačních struktur, jednotlivé hotelové úseky a situační analýzu. Praktická část se věnuje představení hotelu a café Merkur, jeho organizační struktuře, hotelovým úsekům a provedení strategické analýzy. Vnější prostředí zkoumá PESTEL analýza a mikroprostředí Porterův model pěti sil. Výsledky z těchto analýz jsou shrnuty ve SWOT analýze, z které jsou zvoleny vhodné strategie. Následně jsou navržena doporučení pro zlepšení procesů v hotelu Merkur, která vychází z předchozích analýz a fungování hotelových úseků. |
Klíčová slova: | Hotel; revenue management; yield management; ubytování; analýza; stravování; organizační struktura |
Název práce: | Business analysis of selected accommodation and catering facilities Hotel and Café Merkur |
---|---|
Autor(ka) práce: | Šefara, Ivan |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Smrčka, Luboš |
Oponenti práce: | Schönfeld, Jaroslav |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this Master‘ s Thesis is business analysis of accommodation and catering facilities Hotel and Café Merkur. The main objective is to eveluate the current situation of the hotel and Café Merkur, using selected analyzes. Afterwards to evaluate current state, identify lacks and propose potentials to improvement of processes. Theoretical parts investigates development of hotel industry since Middle Ages till present, describes various organization structures, individual hotel sections and situation analyze. Aim of practical part is introduction of Hotel a Café Merkur, its organization structure, individual sections and performing strategic analyze. External environment is investigated by PESTEL analyze and internal environment by Porter's five forces analysis. Result of these analyzes are summarized in SWOT analyze, based on it are chosen suitable strategies. Then are proposed recommendations for improvement of processes of hotel Merkur, that are based on previous analyzes and function of hotel sections. |
Klíčová slova: | accommodation; catering; organization structure; Hotel; revenue management; analysis; yield management |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra strategie |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 22. 3. 2016 |
---|---|
Datum podání práce: | 12. 12. 2018 |
Datum obhajoby: | 30. 1. 2019 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/57097/podrobnosti |