Vietnamská gastronomie v Praze
Název práce: | Vietnamská gastronomie v Praze |
---|---|
Autor(ka) práce: | Nguyenová, Anh |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Indrová, Jarmila |
Oponenti práce: | Petrů, Zdenka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce se zabývá vietnamskou gastronomií a jejími tradicemi. Cílem práce je analyzovat vybraná vietnamská stravovací zařízení, posoudit jejich nabídku, blíže představit tuto exotickou kuchyni veřejnosti a následně z výzkumu posoudit její míru oblíbenosti a informovanosti. V práci byly použity metody deskripce, analýzy a komparace. První část se zaměřuje na vymezení základních pojmů souvisejících s cestovním ruchem a gastronomií. Dále se práce věnuje obecné charakteristice Vietnamu a kultuře vietnamské gastronomie. Další kapitola se zabývá popisem a hodnocením vybraných podniků. Poslední část analyzuje poptávku a povědomí o vietnamské kuchyni pomocí vlastního dotazníkového šetření. |
Klíčová slova: | stravovací zařízení; gastronomie; cestovní ruch; Vietnam; analýza |
Název práce: | Vietnamese Gastronomy in Prague |
---|---|
Autor(ka) práce: | Nguyenová, Anh |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Indrová, Jarmila |
Oponenti práce: | Petrů, Zdenka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This bachelor thesis deals with Vietnamese gastronomy and its traditions. The aim of the thesis is to analyze selected Vietnamese catering facilities and to evaluate their supply, also to introduce this exotic cuisine to the public and to assess its popularity and awareness. The methods of description, analysis and comparison were used in the thesis. The first part focuses on explanation of main terms from the fields of tourism and gastronomy. Furthermore, the thesis is devoted to the general characteristics of Vietnam and the culture of Vietnamese gastronomy. The next chapter deals with the description and evaluation of selected facilities. The last part analyses the demand and awareness of Vietnamese cuisine using a questionnaire survey. |
Klíčová slova: | catering facilities; gastronomy; tourism; Vietnam; analysis |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 21. 9. 2017 |
---|---|
Datum podání práce: | 29. 6. 2018 |
Datum obhajoby: | 4. 9. 2018 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/63074/podrobnosti |