Analýza právních forem podnikání v gastronomii
Název práce: | Analýza právních forem podnikání v gastronomii |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vraná, Aneta |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Žufan, Jan |
Oponenti práce: | Kvítková, Zuzana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Hlavním cílem této práce je zanalyzovat současné právní formy podnikání v České republice se zaměřením na stravovací služby. Bude vyhodnoceno, jaké jsou v tomto oboru nejužívanější a jaké výhody a nevýhody z nich plynou. Zároveň porovná, jaké náklady jednotlivé formy představují. Provedení dotazníkového šetření má především za cíl vyzkoumat, z jakého důvodu si podnikatelé v tomto odvětví volí právě danou právní formu a zda jsou s ní spokojení. |
Klíčová slova: | právní forma podnikání; stravovací služby; fyzická osoba; právnická osoba; společnost s ručením omezeným |
Název práce: | Analysis of legal forms of business in gastronomy |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vraná, Aneta |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Žufan, Jan |
Oponenti práce: | Kvítková, Zuzana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of the bachelor thesis is to analyze the current legal forms of business in the Czech Republic with a focus on food and beverage services. It will be evaluated which forms are the most used in this field and what are their advantages and disadvantages. Simultaneously it compares their initial costs. The survey is primarily intended to find out what are the reasons for businessmen to choose the given legal form and whether they are satisfied with it. |
Klíčová slova: | legal form of business; food and beverage services; natural person; juridical person; limited liability company |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 6. 6. 2018 |
---|---|
Datum podání práce: | 26. 4. 2019 |
Datum obhajoby: | 23. 5. 2019 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/66135/podrobnosti |