Finanční dopad COVID 19 na vybranou účetní jednotku v gastro průmyslu
Název práce: | Finančný dopad COVID 19 na vybranú účtovnú jednotku v gastro priemysle |
---|---|
Autor(ka) práce: | Šišmičová, Monika |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Staňková, Veronika |
Oponenti práce: | Baganich, Kamila |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Cieľom tejto bakalárskej práce je pomocou vykonanej finančnej analýzy preskúmať finančnú situáciu v účtovnej jednotke, ktorá má v prevádzke podnik, zameraný v gastro priemysle s predmetom činnosti pohostinstvo. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti sa práca zaoberá popisom finančnej analýzy a jednotlivých ukazovateľov. Súčasťou teoretickej časti je aj prehľad opatrení v ČR, ako aj situácia v gastro priemysle a formy pomoci poskytnuté vládou ČR. V praktickej časti je prevedená finančná analýza, ktorá kladie dôraz práve na rok 2020, kedy sú najvýraznejšie položky porovnané pomocou mesačných výkazov s rokom 2019. Súčasťou práce je aj SWOT analýza, orientovaná výrazne na dopad pandémie COVID-19 na podnik. V závere sú zhrnuté výsledky, dosiahnuté pomocou finančnej analýzy a celkový dopad pandémie na účtovnú jednotku. |
Klíčová slova: | COVID-19; dopad; opatrenia; finančná analýza; likvidita; rentabilita; zadlženosť; aktivita |
Název práce: | Finanční dopad COVID 19 na vybranou účetní jednotku v gastro průmyslu |
---|---|
Autor(ka) práce: | Šišmičová, Monika |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Staňková, Veronika |
Oponenti práce: | Baganich, Kamila |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Cílem této bakalářské práce je pomocí provedené finanční analýzy přezkoumat finanční situaci v účetní jednotce, která má v provozu podnik, zaměřený v gastro průmyslu s předmětem činnosti pohostinství. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se práce zabývá popisem finanční analýzy a jednotlivých ukazatelů. Součástí teoretické části je i přehled opatření v ČR, jakož i situace v gastro průmyslu a formy pomoci poskytnuté vládou ČR. V praktické části je provedena finanční analýza, která klade důraz právě na rok 2020, kdy jsou nejvýraznější položky porovnány pomocí měsíčních výkazů s rokem 2019. Součástí práce je i SWOT analýza, orientovaná výrazně na dopad pandemie COVID-19 na podnik. V závěru jsou shrnuty výsledky, dosažené pomocí finanční analýzy a celkový dopad pandemie na účetní jednotku. |
Klíčová slova: | COVID-19; finanční analýza; likvidita; rentabilita; zadluženost; aktivita; opatření; dopad |
Název práce: | Financial impact of COVID-19 on a selected accounting entity in the gastronomy industry |
---|---|
Autor(ka) práce: | Šišmičová, Monika |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Staňková, Veronika |
Oponenti práce: | Baganich, Kamila |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | The aim of a bachelor thesis is to examine the financial situation in an accounting entity of a firm that operates in the gastronomy industry. Financial analysis is used in the thesis to accomplish the objectives. The thesis is divided into two parts: theoretical and practical. In the theoretical part are described financial analysis and its financial indicators. The theoretical part also includes a summary of the Czech Republic COVID-19 measures, the situation in the gastronomy industry, and government support options. Financial analysis is carried out in the practical part, where are compared the most critical items from the balance sheet and profit and loss statement. The financial analysis focuses on the year 2020, which is compared to the previous year, 2019. SWOT analysis, which is oriented toward the impacts of the COVID 19 pandemics on the entity is included in the practical part of the thesis. The final section summarizes the findings as well as the COVID-19 overall impact on an accounting entity. |
Klíčová slova: | financial analysis; solvency; profitability; indebtedness; activity; COVID-19; impact; measures |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Účetnictví a finanční řízení podniku |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta financí a účetnictví |
Katedra: | Katedra financí a oceňování podniku |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 20. 12. 2021 |
---|---|
Datum podání práce: | 19. 5. 2022 |
Datum obhajoby: | 8. 6. 2022 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/79142/podrobnosti |