Digitalizace ve stravovacích zařízeních
Název práce: | Digitalizace ve stravovacích zařízeních |
---|---|
Autor(ka) práce: | Šimlová, Karolína |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Herget, Jan |
Oponenti práce: | Černý, Pavel |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Digitalizace je v dnešní době součástí každého dne všech členů moderní společnosti. Promítá se téměř do všech životních sfér včetně oblasti gastronomie. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit celkovou spokojenost zákazníků s trendem digitalizace a zanalyzovat, které digitální prvky jsou podle nich nejvíce a nejméně přínosné. Zároveň si práce klade za cíl identifikovat nejvyužívanější nástroje digitalizace. Teoretická část čtenáře seznamuje s digitálními nástroji, které se ve stravovacích zařízeních současně nachází a zároveň popisuje jejich historii. Praktická část vychází z dotazníkového šetření zrealizovaného pomocí kvantitativního výzkumu. Ze získaných dat vyplývá, že návštěvníci stravovacích zařízení jsou se současnou digitalizací převážně spokojeni. Za nejpřínosnější digitální prvky považují doručovací služby od rozvážkových společností, samoobslužné kiosky a online rezervace. První dva z těchto prvků jsou i nejvíce využívané, společně s online recenzemi. Nejméně přínosnými se pak projevili servisní roboti, QR menu a QR objednávky. |
Klíčová slova: | gastronomie; stravovací zařízení; pokrm; robotizace; samoobslužné kiosky; rezervace; doručovací služby; digitalizace; sociální média; online recenze; QR kódy |
Název práce: | Digitalization in catering facilities |
---|---|
Autor(ka) práce: | Šimlová, Karolína |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Herget, Jan |
Oponenti práce: | Černý, Pavel |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Digitalization is nowadays an integral part of every day for all members of modern society. It is reflected in almost all spheres of life, including gastronomy sector. The aim of this bachelor’s thesis is to evaluate the overall satisfaction of customers with the trend of digitalization and to analyze, which digital instruments they find most and least beneficial. At the same time, the thesis aims to identify the most commonly used digital tools. The theoretical part introduces the reader to the digital tools present in catering facilities and describes their history. The practical part is based on a questionnaire survey conducted through quantitative research. The data obtained suggest that visitors to catering facilities are predominantly satisfied with the current digitalization. The most beneficial digital tools are considered to be delivery services from delivery companies, self-service kiosks and online reservations. The first two of these tools are also the most utilized, along with online reviews. Service robots, QR menus and QR orders we found to be the least beneficial. |
Klíčová slova: | digitalization; gastronomy; catering facilities; dish; robotization; self-service kiosks; reservations; delivery services; social media; online reviews; QR codes |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 14. 9. 2023 |
---|---|
Datum podání práce: | 26. 4. 2024 |
Datum obhajoby: | 12. 6. 2024 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/85372/podrobnosti |