Změny v sektoru stravovacích služeb

Název práce: Změny v sektoru stravovacích služeb
Autor(ka) práce: Maňásková, Lucie
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Musil, Martin
Oponenti práce: Kubalová, Tereza
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce je analyzovat a diskutovat změny, ke kterým došlo od roku 2020 v sektoru stravovacích služeb v ČR, na příkladu několika konkrétních zařízení. Práce se zaměří také na vztah zaměstnavatel-zaměstnanec a zhodnotí současnou situaci i změny, ke kterým došlo od začátku pandemie Covid-19. Tato neočekávaná situace upozornila na rostoucí problémy ve stravovacích zařízeních. Přínosem práce by mělo být rozšíření poznání v dané oblasti a jaký měla dopad pandemie na tento sektor služeb. Zaznamenané změny jsou představeny v této bakalářské práci. V praktické části jsou představena data, která byla získána za použití kvalitativní metody polostrukturovaných rozhovorů s osmi respondenty stravovacích zařízeních. Rozhovory byly provedeny jak s manažery, tak i se zaměstnanci podniků. Analýza dat proběhal pomocí metody otevřeného kódování.
Klíčová slova: Covid-19; Lidské zdroje ; Management; Restaurace
Název práce: Changes in the food service sector
Autor(ka) práce: Maňásková, Lucie
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Musil, Martin
Oponenti práce: Kubalová, Tereza
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the bachelor thesis is to analyse and discuss the changes that have occurred since 2020 in the food service sector in the Czech Republic, using the example of several specific establishments. The thesis will also focus on the employer-employee relationship and evaluate the current situation and the changes that have occurred since the start of the Covid-19 pandemic. situation has highlighted growing problems in catering establishments. The contribution of the work should be to increase knowledge in the field and what impact the pandemic has had on this service sector. The changes observed are presented in this bachelor thesis. The practical part presents the data that was collected using qualitative method of semi-structured interviews with eight respondents from the catering establishments. The interviews were conducted with both managers and employees of the establishments. Data analysis was conducted using open coding method.
Klíčová slova: ,Human Resources; Management; Covid-19; Restaurant

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 3. 2022
Datum podání práce: 1. 5. 2024
Datum obhajoby: 11. 6. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/81427/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: