Typologie spotřebitelů na českém trhu potravin označených značkami kvality
Název práce: | Consumers´ Typology on the Czech Market of Food Products Assigned by Quality Labels |
---|---|
Autor(ka) práce: | Sadílek, Tomáš |
Typ práce: | Dissertation thesis |
Vedoucí práce: | Koudelka, Jan |
Oponenti práce: | Tahal, Radek; Turčínková, Jana |
Jazyk práce: | English |
Abstrakt: | The thesis consists of a six peer-reviewed journal articles about particular aspect of food quality labels from quality perception, customers´and producers´perspective (Perception of Food Quality by Consumers – Literature Review, Importance of Food Quality Labels Included in the European Union Quality Schemes, Benefits of Regional Food Quality Labels for Czech Producers, Attitudes of Czech Consumers towards Food Quality Labels, Consumer Preferences regarding Food Quality Labels: The Case of Czechia, Certification of cheeses and cheese products origin by EU countries). The thesis contains introductory unifying commentary and methodology part including description of collecting data and data analysis for building a consumer´s typology for food products assigned by quality labels. |
Klíčová slova: | Consumer Behaviour; Typology; Czech Republic; Food Quality Labels; Consumers’ Attitudes |
Název práce: | Typologie spotřebitelů na českém trhu potravin označených značkami kvality |
---|---|
Autor(ka) práce: | Sadílek, Tomáš |
Typ práce: | Disertační práce |
Vedoucí práce: | Koudelka, Jan |
Oponenti práce: | Tahal, Radek; Turčínková, Jana |
Jazyk práce: | English |
Abstrakt: | Disertační práce se skládá z šesti recenzovaných článků o jednotlivých aspektech značek kvality potravin z pohledu vnímání kvality, zákazníků a producentů (Perception of Food Quality by Consumers – Literature Review, Importance of Food Quality Labels Included in the European Union Quality Schemes, Benefits of Regional Food Quality Labels for Czech Producers, Attitudes of Czech Consumers towards Food Quality Labels, Consumer Preferences regarding Food Quality Labels: The Case of Czechia, Certification of cheeses and cheese products origin by EU countries). Práce obsahuje úvodní sjednocující komentář a metodickou část, kde je blíže popsána metodika výzkumu a analýzy dat pro tvorbu typologie zákazníků na trhu potravin označených značkami kvality. |
Klíčová slova: | značky kvality potravin; postoje spotřebitelů; chování spotřebitele; typologie; Česká republika |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Doktorský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ph.D. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra marketingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 20. 10. 2017 |
---|---|
Datum podání práce: | 24. 2. 2019 |
Datum obhajoby: | 9. 5. 2019 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/63602/podrobnosti |