Účetnictví a daně stravovacíh a ubytovacích zařízení
Název práce: | Účetnictví a daně stravovacíh a ubytovacích zařízení |
---|---|
Autor(ka) práce: | Karásková, Kristýna |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Müllerová, Libuše |
Oponenti práce: | Černý, Václav |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této diplomové práce je představení účetních a daňových specifik, se kterými je možné se setkat v oboru stravovacích a ubytovacích zařízení. Práce je rozdělena do dvou na sebe navazujících částí. První část je teoretická a je zaměřená na představení stravovacích a ubytovacích zařízení a jejich kategorizaci. Dále se práce věnuje účetním a daňovým specifikům. V praktické části je provedena finanční analýza společností, z nichž jedna poskytuje stravovací a druhá ubytovací služby. Dále jsou zde praktické příklady obou společností týkající se účetní a daňové problematiky, které se ve firmách skutečně odehrály. Poslední část se zaměřuje na onemocnění Covid – 19 a souvisejícím opatřením a jejich vlivu na obor stravování a ubytování. |
Klíčová slova: | ubytovací a stravovací zařízení; účetnictví; daně; finanční analýza; daň z přidané hodnoty; elektronická evidence tržeb; daň z příjmu fyzických osob; daň z příjmu právnických osob |
Název práce: | Accounting and taxes of gastronomy and accomodation services |
---|---|
Autor(ka) práce: | Karásková, Kristýna |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Müllerová, Libuše |
Oponenti práce: | Černý, Václav |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this thesis is to present the accounting and tax specifics related to the field of gastronomy and accommodation facilities. The thesis is divided into two main parts. The first part is theoretical and focuses on the introduction of gastronomical and accommodation facilities and their categorization. Furthermore, the thesis deals with accounting and tax specifics. The practical part includes a financial analysis of companies. The work also deals with some specific accounting and tax cases that actually took place in the companies. The last part focuses on Covid - 19 and related measures and their impact on the field of gastronomy and accommodation. |
Klíčová slova: | accommodation and catering facilities; accounting; taxes; financial analysis; value added tax; electronic records of sales; personal income tax; corporate income tax |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Finance a účetnictví/Účetnictví a finanční řízení podniku |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta financí a účetnictví |
Katedra: | Katedra finančního účetnictví a auditingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 28. 9. 2020 |
---|---|
Datum podání práce: | 14. 1. 2021 |
Datum obhajoby: | 5. 2. 2021 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/74348/podrobnosti |