Online koučování z pohledu koučů

Název práce: Online koučing z pohľadu českých a slovenských koučov
Autor(ka) práce: Čambálová, Lenka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Honsová, Pavlína
Oponenti práce: Šilerová, Lenka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa venuje téme online koučingu, pričom jej cieľom je zistiť, aký majú k tejto forme koučingu postoj slovenskí a českí kouči, a aké sú ich doterajšie skúsenosti. V teoretickej časti sú zadefinované základné pojmy spojené s koučingom a zosumarizované doterajšie poznatky ohľadne online koučingu. Pre praktickú časť bol zvolený kvalitatívny výskum, ku ktorému sme pristupovali prostredníctvom metódy IPA (Interpretatívna Fenomenologická Analýza). Po vymedzení vzorky deviatich koučov zo Slovenska a Českej republiky, prebehli s respondentmi polo-štruktúrované hĺbkové rozhovory. Na základe analýzy získaných dát sme identifikovali päť kategórii, v rámci ktorých vznikli nové témy, ktoré v práci hlbšie analyzujeme. Vzniknuté kategórie boli: výhody online koučingu, prekážky online koučingu, rozdiely medzi online a osobným koučingom, budovanie vzťahu v online prostredí a online prostredie. Závery výskumu naznačujú, že celkový postoj koučov k online koučingu je pozitívny, no zároveň sa v rámci analýzy dát otvára niekoľko nových tém, hodných ďalšieho preskúmania.
Klíčová slova: online koučing; koučing; kouč
Název práce: Online koučování z pohledu koučů
Autor(ka) práce: Čambálová, Lenka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Honsová, Pavlína
Oponenti práce: Šilerová, Lenka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se věnuje tématu online koučingu, přičemž jejím cílem je zjistit, jaký mají k této formě koučingu postoj slovenští a čeští koučové, a jaké jsou jejich dosavadní zkušenosti. V teoretické části jsou definovány základní pojmy spojené s koučinkem a jsou shrnuty dosavadní poznatky ohledně online koučinku. Pro praktickou část byl zvolen kvalitativní výzkum, ke kterému jsme přistupovali prostřednictvím metody IPA (Interpretativní fenomenologicka analýza). Po vymezení vzorku devíti koučů ze Slovenska a České republiky, proběhly s respondenty polo-strukturované hloubkové rozhovory. Na základě analýzy získaných dat jsme identifikovali pět kategorii, v rámci nichž vznikly nové téma, které v práci hlouběji analyzujeme. Vzniklé kategorie byly: výhody online koučingu, překážky online koučingu, rozdíly mezi online a osobním koučinkem, budování vztahu v online prostředí a online prostředí. Závěry výzkumu naznačují, že celkový postoj koučů k online koučinku je pozitivní, ale zároveň se v rámci analýzy dat otevírá několik nových témat, hodných dalšího přezkoumání.
Klíčová slova: koučink; kouč; online koučink
Název práce: Online coaching from the perspective of Czech and Slovak coaches
Autor(ka) práce: Čambálová, Lenka
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Honsová, Pavlína
Oponenti práce: Šilerová, Lenka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis deals with online coaching, and it aims to find out the outlook of Slovak and Czech coaches on this form of coaching. The theoretical part defines the basic concepts associated with coaching and summarizes existing knowledge about online coaching. The qualitative research was chosen for the practical part, which we approached using the IPA method (interpretive phenomenological analysis). After defining a sample of nine coaches from Slovakia and Czech Republic, a semi-structured in-depth interview was conducted with them. Based on the analysis of acquired data, we identified five main categories which brought up new topics that we subsequentially subjected to a deeper examination later in the thesis. Examined topics are advantages of online coaching, obstacles in online coaching, relationship building with a client in an online environment, online environment. The findings of this research tell us that the overall attitude of coaches to online coaching is positive however, at the same time, while working with outcomes from qualitative research, new intriguing topics for future investigation emerged.
Klíčová slova: coaching; online coaching; coach

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 9. 2020
Datum podání práce: 12. 5. 2021
Datum obhajoby: 3. 6. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/74397/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: