Návrh manažerských výsledovek a analýza ziskovosti společnosti Jídlo bez práce s.r.o

Název práce: Návrh manažerských výsledovek a analýza ziskovosti společnosti Jídlo bez práce s.r.o
Autor(ka) práce: Havlová, Kateřina
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Křehnáčová, Aneta
Oponenti práce: Knorová, Kateřina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce je zaměřena na vytvoření vhodné podoby manažerských výsledovek a analýzu ziskovosti pro podnik poskytující cateringové služby, který manažerské účetnictví nikdy nevedl. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části jsou popsány různé způsoby pojetí nákladů v manažerském účetnictví. Dále jsou uvedeny různé podoby tvorby manažerských výsledovek a je vymezen pojem kalkulace a marže. Praktická část se nejprve věnuje představení výrobního podniku poskytujícího cateringové služby, následně se zaměřuje na způsob členění nákladů a návrh podoby manažerské výsledovky na bázi prodaných výkonů. V závěru práce je analyzována ziskovost prodávaných jídel, rovněž jsou zhodnoceny nedostatky a jsou uvedena doporučení k případnému zlepšení.
Klíčová slova: Ziskovost; Náklady; Manažerská výsledovka; Manažerské účetnictví; Kalkulace; Marže
Název práce: A draft of management income statement and profitability analysis of company Jídlo bez práce s.r.o
Autor(ka) práce: Havlová, Kateřina
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Křehnáčová, Aneta
Oponenti práce: Knorová, Kateřina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis focuses on the creating of a suitable structure of management income statement and profitability analysis for a catering service company that has never implemented management accounting. The thesis consists of two parts, theoretical and practical. The theoretical part describes various approaches to cost conception in management accounting. Furthermore, different forms of management income statemets are presented and the concepts of costing and margin are defined. The practical part first introduces a catering service production company, followed by an examination of cost classification and a draft of management income statement based on sold output. In the conclusion of the thesis there is analyzed the profitability of the sold meals, as well as an assessment of the shortcomings and recommendations for possible improvement.
Klíčová slova: Costing; Margin; Costs; Management income statement; Profitability; Management accounting

Informace o studiu

Studijní program / obor: Účetnictví a finanční řízení podniku
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra manažerského účetnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 15. 10. 2021
Datum podání práce: 30. 5. 2023
Datum obhajoby: 15. 6. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/78366/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: