Stockholm jako destinace cestovního ruchu

Název práce: Stockholm jako destinace cestovního ruchu
Autor(ka) práce: Šidlofová, Klára
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Petrů, Zdenka
Oponenti práce: Vaško, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce Stockholm jako destinace cestovního ruchu si klade za cíl komplexně zhodnotit tuto destinaci. V teoretické části je prvně vymezen obor cestovního ruchu prostřednictvím propojení s ekonomickou teorií a následně je charakterizováno město a to na základě jeho historie, fyzické geografie a socioekonomických údajů. V praktické části je provedena analýza jednotlivých částí infrastruktury cestovního ruchu a to suprastruktury a infrastruktury. Následující kapitola se věnuje představení organizace destinačního managementu působící ve městě a analýze její prezentace na internetu. V rámci práce byly vypracovány výzkumné rozhovory a dotazníkové šetření, které poskytnou cenný pohled na destinaci a její vnímání turisty. Výsledkem práce je prvně zhodnocení vnímání destinace turisty na základě provedené metody dotazování kvantitativního rázu v podobě dotazníkového šetření a kvalitativní v podobě výzkumných rozhovorů. Konkluzí je pak SWOT analýza. V rámci SWOT analýzy se hodnotí silné a slabé stránky, následně hrozby a příležitosti destinace. Na SWOT analýzu jsou volně navázány i možná doporučení a zhodnocení situace.
Klíčová slova: rozhovory; Stockholm; cestovní ruch; atraktivity; destinační management; Švédsko; dotazník
Název práce: Stockholm as a tourism destination
Autor(ka) práce: Šidlofová, Klára
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Petrů, Zdenka
Oponenti práce: Vaško, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis aims to comprehensively evaluate Stockholm as a tourism destination. In the theoretical part I then characterise the city, namely its history, geography and socioeconomic factors. An analysis and evaluation of prerequisities for tourism, that being its suprastructure and infrastructure, is provided next. In the next chapter destination management organisation, which operates in Stockholm, is introduced through its online and offlice presence. In-depth interviews as well as questionnaire survey is conducted next. Questioning method provides valuable insight into how destination is viewed by tourists. The conclusion is divided into two parts. First the evaluation of the tourist destination on the basis of the results obtained through quantitative questionnaire and qualitative in-depth interviews is presented. The final chapter and conclusion is provided through SWOT analysis. SWOT analysis evaluates strenghts and weaknesses as well as possibilites and threaths. SWOT analysis also provides recommendations for tourism growth.
Klíčová slova: tourism; in-depth interviews; Stockholm; tourist atractions; destination management; Sweden; questionaire

Informace o studiu

Studijní program / obor: Cestovní ruch
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 7. 2022
Datum podání práce: 8. 12. 2023
Datum obhajoby: 15. 1. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/81363/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: