Strategická analýza
Název práce: | Strategická analýza |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kroulíková, Adéla |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Mikovcová, Hana |
Oponenti práce: | Vocásková, Lenka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce je zaměřena na strategickou analýzu zdravé restaurace s důrazem na analýzu zákazníků. Cílem práce je navrhnout zdravé restauraci doporučení, která by mohla vést ke zvýšení počtu prodaných jídel. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V rámci teoretické části jsou definovány pojmy strategického řízení, analýzy mikrookolí a dále metod sloužících k analýze konkurence a zákazníků. Součástí je také přehled hlavních alternativních výživových směrů. Praktická část se zabývá představením restaurace, analýzou odvětví a dále výsledky dotazníkového šetření, které bylo použito k analýze spokojenosti stálých zákazníků zdravé restaurace a následně ankety, která sloužila zejména k identifikaci potenciálních zákazníků. Na závěr je provedena analýza konkurenčních podniků. Na základě praktické části jsou vypracována strategická doporučení k naplnění stanoveného cíle této bakalářské práce. |
Klíčová slova: | Strategické řízení; Analýza mikrookolí; Zdravá strava; Analýza zákazníků |
Název práce: | Strategic analysis |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kroulíková, Adéla |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Mikovcová, Hana |
Oponenti práce: | Vocásková, Lenka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This bachelor thesis focuses on the strategic analysis of a healthy restaurant with an emphasis on customer analysis. The aim of the thesis is to suggest healthy restaurant recommendations that could lead to an increase in the number of meals sold. The thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part defines the concepts of strategic management, microenvironment analysis and methods used to analyse competitors and customers. This part also includes an overview of the main alternative nutritional diets. The practical part includes the presentation of the restaurant, the industry analysis and the results of a questionnaire survey that was used to analyse the satisfaction of regular customers of a healthy restaurant and then a poll that was mainly used to identify potential customers. In the end, an analysis of competitors is made. Based on the practical part, strategic recommendations are made to meet the stated objective of this bachelor thesis. |
Klíčová slova: | Microenvironment analysis; Customer analysis; Healthy food; Strategic management |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra strategie |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 24. 1. 2024 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2024 |
Datum obhajoby: | 4. 6. 2024 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/87194/podrobnosti |