Franchising as a method of entering the market
Thesis title: | Franchising jako metoda vstupu na trh |
---|---|
Author: | Kolář, Jan |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Turnerová, Lenka |
Opponents: | Khelerová, Vladimíra |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | První kapitola práce obecně charakterizuje franchising, rozebírá jeho základní definice, historii, současnou situaci a budoucí vývoj. Druhá kapitola popisuje franchising jako metodu vstupu na trh. Zabývá se zejména výhodami a nevýhodami, postupu při založení podniku a možnostmi financování. Poslední kapitola je věnována fungování franchisingu v praxi na konkrétním příkladě společnosti Stavoodbyt. |
Keywords: | Stavoodbyt; trh; franchising |
Thesis title: | Franchising as a method of entering the market |
---|---|
Author: | Kolář, Jan |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Turnerová, Lenka |
Opponents: | Khelerová, Vladimíra |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The first chapter describes the franchising in general, it analyses its basic definitions, history, current situation and future development. The second chapter informs about franchising as a method of entering the market. It deals with advantages and disadvantages, the process of establishing a company and possible ways of financing. Last chapter is related to franchising in practice shown in a particular example of the company Stavoodbyt. |
Keywords: | Stavoodbyt; market; franchising |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Retailing and Commercial Communications |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 27. 11. 2008 |
---|---|
Date of submission: | 30. 6. 2009 |
Date of defense: | 23. 6. 2009 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/16979/podrobnosti |