Quality Assessment of Czech gastronomy in Prague
Thesis title: | Hodnocení kvality české gastronomie v Praze |
---|---|
Author: | Kolesniková, Radka |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Indrová, Jarmila |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Diplomová práce pojednává o kvalitě gastronomických služeb v Praze. Cílem práce je zhodnotit současnou kvalitu nabízených gastronomických služeb v pražských restauracích z hlediska vnímání kvality ze strany zahraničních návštěvníků. Klíčovou částí diplomové práce je proto realizovaný primární výzkum mezi zahraničními účastníky cestovního ruchu, ze kterého vychází detekce vnímání kvality české gastronomie, odhalení řady nedostatků a následné navržení opatření za účelem zlepšení kvality poskytovaných služeb v gastronomických zařízeních v Praze. Této praktické části předchází i část teoretická, a sice přiblížení pojmu kvalita globálně i v oblasti gastronomie, metod hodnocení kvality a existujících systémů řízení kvality s možností získání certifikace. V práci jsou rovněž představeny aktuálně realizované projekty na podporu české gastronomie. |
Keywords: | zahraniční turisté; gastronomické služby; kvalita |
Thesis title: | Quality Assessment of Czech gastronomy in Prague |
---|---|
Author: | Kolesniková, Radka |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Indrová, Jarmila |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The graduation thesis deals the quality of Czech gastronomy in Prague. The goal of the thesis is to evaluate the contemporary quality of services provided in the Czech restaurants located in Prague from the view of tourists. Therefore, the main part of the thesis is the realized primary research among foreign participants of tourism. The detection of opinions about quality of Czech gastronomy, recovery of many faults and subsequent proposal of measure to improve the quality of Czech gastronomy in Prague results from this research. In the thesis, there is not only this practical part but also the theoretical part, namely description of the concept of quality globally and in the area of gastronomy, the methods of evaluation of quality and existing systems of quality direction with the possibility of certification. The contemporary realized projects for promotion of Czech gastronomy are also described in the thesis. |
Keywords: | gastronomic services; foreign tourists; quality |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 8. 6. 2010 |
---|---|
Date of submission: | 15. 12. 2010 |
Date of defense: | 9. 6. 2011 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/26760/podrobnosti |