The difference between attitude to customers in chosen retail food chains in the Czech Republic and the United States of America
Thesis title: | Rozdíly v přístupu k zákazníkům vybraných potravinových řetězců v České republice a Spojených státech amerických |
---|---|
Author: | Skokanová, Markéta |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Kašparová, Eva |
Opponents: | Horčička, Pavel |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem mé bakalářské práce je nalezení klíčových rozdílů v oblasti přístupu k zákazníkům vybraných potravinových řetězců v ČR a USA. Metodologie této práce je rozdělena do tří dílčích částí. V první části došlo k analýze již existujících dokumentů a výzkumů. Následně byl proveden kvalitativní výzkum s vybranými skupinami respondentů. Formou primárního výzkumu byly polostrukturované rozhovory se zákazníky zkoumaných potravinových řetězců jak z České republiky, tak ze Spojených států amerických. Na závěr byly prostřednictvím komparační analýzy identifikovány zásadní rozdíly a stanovena závěrečná doporučení pro zákaznický přístup obou řetězců. |
Keywords: | přístup k zákazníkům; potravinový řetězec; ČR; USA; srovnání |
Thesis title: | The difference between attitude to customers in chosen retail food chains in the Czech Republic and the United States of America |
---|---|
Author: | Skokanová, Markéta |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Kašparová, Eva |
Opponents: | Horčička, Pavel |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The purpose of this Bachelor's Thesis is to find key differences in the area of attitude to customers in chosen retail food chains in the Czech Republic and the USA. The methodology of this thesis is divided into three parts. Firstly, the analysis of existing documents and surveys was carried out. Then, qualitative research with chosen group of respondents was conducted. The form of this primary research was semi-structured interview with customers of chosen retail food chains, both from the Czech Republic, and the United States. Lastly, crucial differences in customer attitude were identified through comparative analysis, and final recommendations for both retail food chains were determined. |
Keywords: | Czech Republic; USA; attitude to customers; retail food chain; comparison |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Managerial Psychology and Sociology |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 6. 9. 2018 |
---|---|
Date of submission: | 9. 5. 2019 |
Date of defense: | 10. 6. 2019 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/67654/podrobnosti |