Strategic analysis
Thesis title: | Strategická analýza |
---|---|
Author: | Kroulíková, Adéla |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Mikovcová, Hana |
Opponents: | Vocásková, Lenka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato bakalářská práce je zaměřena na strategickou analýzu zdravé restaurace s důrazem na analýzu zákazníků. Cílem práce je navrhnout zdravé restauraci doporučení, která by mohla vést ke zvýšení počtu prodaných jídel. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V rámci teoretické části jsou definovány pojmy strategického řízení, analýzy mikrookolí a dále metod sloužících k analýze konkurence a zákazníků. Součástí je také přehled hlavních alternativních výživových směrů. Praktická část se zabývá představením restaurace, analýzou odvětví a dále výsledky dotazníkového šetření, které bylo použito k analýze spokojenosti stálých zákazníků zdravé restaurace a následně ankety, která sloužila zejména k identifikaci potenciálních zákazníků. Na závěr je provedena analýza konkurenčních podniků. Na základě praktické části jsou vypracována strategická doporučení k naplnění stanoveného cíle této bakalářské práce. |
Keywords: | Strategické řízení; Analýza mikrookolí; Zdravá strava; Analýza zákazníků |
Thesis title: | Strategic analysis |
---|---|
Author: | Kroulíková, Adéla |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Mikovcová, Hana |
Opponents: | Vocásková, Lenka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This bachelor thesis focuses on the strategic analysis of a healthy restaurant with an emphasis on customer analysis. The aim of the thesis is to suggest healthy restaurant recommendations that could lead to an increase in the number of meals sold. The thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part defines the concepts of strategic management, microenvironment analysis and methods used to analyse competitors and customers. This part also includes an overview of the main alternative nutritional diets. The practical part includes the presentation of the restaurant, the industry analysis and the results of a questionnaire survey that was used to analyse the satisfaction of regular customers of a healthy restaurant and then a poll that was mainly used to identify potential customers. In the end, an analysis of competitors is made. Based on the practical part, strategic recommendations are made to meet the stated objective of this bachelor thesis. |
Keywords: | Microenvironment analysis; Customer analysis; Healthy food; Strategic management |
Information about study
Study programme: | Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of strategy |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 24. 1. 2024 |
---|---|
Date of submission: | 15. 5. 2024 |
Date of defense: | 4. 6. 2024 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/87194/podrobnosti |