Analýza právních forem podnikání v gastronomii

Název práce: Analýza právních forem podnikání v gastronomii
Autor(ka) práce: Vraná, Aneta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Žufan, Jan
Oponenti práce: Kvítková, Zuzana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Hlavním cílem této práce je zanalyzovat současné právní formy podnikání v České republice se zaměřením na stravovací služby. Bude vyhodnoceno, jaké jsou v tomto oboru nejužívanější a jaké výhody a nevýhody z nich plynou. Zároveň porovná, jaké náklady jednotlivé formy představují. Provedení dotazníkového šetření má především za cíl vyzkoumat, z jakého důvodu si podnikatelé v tomto odvětví volí právě danou právní formu a zda jsou s ní spokojení.
Klíčová slova: právní forma podnikání; stravovací služby; fyzická osoba; právnická osoba; společnost s ručením omezeným
Název práce: Analysis of legal forms of business in gastronomy
Autor(ka) práce: Vraná, Aneta
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Žufan, Jan
Oponenti práce: Kvítková, Zuzana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the bachelor thesis is to analyze the current legal forms of business in the Czech Republic with a focus on food and beverage services. It will be evaluated which forms are the most used in this field and what are their advantages and disadvantages. Simultaneously it compares their initial costs. The survey is primarily intended to find out what are the reasons for businessmen to choose the given legal form and whether they are satisfied with it.
Klíčová slova: legal form of business; food and beverage services; natural person; juridical person; limited liability company

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 6. 2018
Datum podání práce: 26. 4. 2019
Datum obhajoby: 23. 5. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/66135/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: