Vztah zákazníka k etickým problémům v potravinářském průmyslu
Název práce: | Vztah zákazníka k etickým problémům v potravinářském průmyslu |
---|---|
Autor(ka) práce: | Beránek, Karel |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Kučera, Dušan |
Oponenti práce: | Müllerová, Jana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce pojednává o etických problémech, které vznikají v oblasti potravinářství,a o vztahu spotřebitelů k těmto problémům. V první části se zabýváme jednotlivými problematickými oblastmi v potravinářství a konkrétními příklady neetického chování. Pozornost je věnována především třem oblastem potravinářského průmyslu: výrobě, prodeji a spotřebě. V praktické části pak poskytují respondenti své upřímné názory a pohledy na problematiku zmíněnou v teoretické části v rámci provedeného šetření ve formě hromadné diskuze. Na konci práce pak na základě hromadné diskuze vyvozujeme závěry a možná řešení. |
Klíčová slova: | Etika; Potravinářský průmysl; Moderní otroctví; Dvojí cena potravin; Civilizační choroby |
Název práce: | Relationship of the customers to the etical problems in the food industry |
---|---|
Autor(ka) práce: | Beránek, Karel |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Kučera, Dušan |
Oponenti práce: | Müllerová, Jana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This master thesis is about ethical problems, which can develop in the food industry, and about relationship of the consumers to these problems. In the first part we are dealing with problematic areas in the food industry and concrete ethical problems. Main areas are production, sales and consumption. In the practical part of master thesis the volunteers are telling their honest opinions from their point of view in response to the problems mentioned in theoritical part. This is done by collective discussion. At the end of this master thesis we will make conclusions and possible areas of solution. |
Klíčová slova: | Modern slavery; Two food prices; Ethics; Civilization diseases; Food industry |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra managementu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 14. 2. 2019 |
---|---|
Datum podání práce: | 13. 5. 2019 |
Datum obhajoby: | 11. 6. 2019 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/68656/podrobnosti |